Yapı Mekaniği Laboratuvarı

GENEL BİLGİ

Yapı mekaniği laboratuvarı fakültemizin laboratuvarlar binasının bodrum katında yer almaktadır. Laboratuvarımızın kapalı alanı 15x20 m boyutlarında olup alanı 300 m2 dir. Laboratuvarımızda onarım, güçlendirme, boyut etkisi ve kırılma mekaniği ile ilgili deneyler yapılabilmektedir.

Lisans düzeyindeki öğrencilerimiz 4. Sınıf derslerinden IM496-Bitirme Projesi (ÖD) dersi kapsamında sorumlu Öğretim üyesi ile birlikte kiriş, kolon, duvar ve çelik yapı elemanlarının deneyleri için Yapı mekaniği laboratuvarını kullanmakta, dönem sonunda yapmış oldukları deneylerin raporlarını jüriye sunmaktadırlar. Ayrıca Üniversiteler arası çeşitli lisans düzeyi proje/tasarım yarışmalarında da laboratuvar kullanılmaktadır.